Szybkie porady

Szybkie porady

Jak to zrobić?


1. Pyszne porady,jak przygotowac grilla z wieksza iloscia warzyw

Świetny i zdrowszy sposób jedzenia yakiniku to: lisciem salaty owinac kawalek juz gotowego grilowanego kawalka miesa i jesc bezposrednio z dloni.Możesz również dodać inne warzywa i przyprawy wedlug wlasnych preferencji np. kimchi,kawalek czosnku lub papryki chili.

sanchuPP

Sanchu yakinikuP

2. Wskazówki jak przygotowac mieso do cięcia cienkich plasterkow na grilla Yakiniku

Wystarczy wsadzic mięso do zamrażarki na około 2 godziny.Po 2 godzinach lekko zmrożone, wyjac i pokroić nozem na plasterki od 3 do 5mm grubości lub wedlug wlasnych preferencji.

3. Które kawałki mięsa są najlepsze na grilla Yakiniku

Mięso z Uptown (żeberka, rostbef, poledwica).

Kawałki wołowiny:
-Antrykot
-Żeberka
-Rostbef
-Polędwica
-Karkowka /żebro
-Szponder
-Rozbratel

Kawałki wieprzowe:
-Schab
-Karkowka
-Boczek/Zeberka

Najlepiej poproscic w sklepie miesnym o pociecie danego miesa w cienkie plasterki.